Ymkárium v ZŠ Campanus

Vážení rodiče,
rádi bychom Vás informovali o tom, že od září se budou v prostorách školy a jejím okolí pohybovat sociální pracovníci Nízkoprahového klubu pro děti a mládež Ymkárium. Vašim dětem budou pracovníci k dispozici každé pondělí v čase 12:30 až 14:30.
Přítomnost pracovníků klubu Ymkárium Vašim dětem přinese: smysluplné trávení volného času mezi školním vyučováním a po něm (deskové a karetní hry, povídání aj.), pomoc se školními povinnostmi (pomoc s úkoly, pochopením látky aj.), poskytnutí poradenství (přijít se poradit, když si s něčím nevědí rady) a předání informací z oblasti prevence zábavnou formou.
Žáci se sami rozhodují o tom, zda chtějí s pracovníky přijít do kontaktu. Pokud nechtějí, jejich rozhodnutí je pracovníky plně respektováno.
Domníváme se, že bude pro děti (až se lépe poznají s pracovníky) dobré, mít ve škole někoho, z “venku”, s kým se mohou podělit o to, jak se zrovna mají (např. témata od neshod s kamarády po pomoc se školní přípravou). Při dlouhodobější práci jsou pracovníci schopni odhalit nežádoucí jevy mezi žáky (experimentovaní s návykovými látkami, konflikty s vrstevníky) a pracovat s nimi, případně jim předcházet. Máte-li jakékoliv dotazy, pracovníci Vám je rádi zodpoví. 

Podrobnější informace na: www.praha.ymca.cz/klub-ymkarium.

V případě dotazů a Vašeho zájmu kontaktujte vedoucí služby Evu Kavurovou na tel.: +420 737 629 149 nebo emailem: kavurova@praha.ymca.cz.

Eva Kavurová, DiS.

Vedoucí pracovnice NZDM Ymkárium

YMCA Praha

 

< předchozí článek
Babí léto 2023
další článek >
Trestní odpovědnost -prevence

Aktuálně z naší školy

Ilustrační obrázek

40. výročí školy

V úterý 3. září 2024 s námi přijďte oslavit 40. výročí naší školy. Akce se bude konat na školním hřišti. Těšit se můžete na výtvarné dílny, bubenickou show, ukázku historického…

více »
Ilustrační obrázek

Krásné prázdniny

Přejeme všem žákům, rodičům a příznivcům naší školy krásné a odpočinkové prázdniny. Veškeré informace o začátku školního roku zveřejníme na stránkách školy v posledním srpnovém týdnu. V té době budou…

více »
Ilustrační obrázek

Projektový den – červen

Vážení rodiče, milé děti, v závěru školního roku jsme pro vás na 25. 6. 2024 přichystali další projektový den. Všichni žáci a někteří rodiče se přihlásí do jedné z projektových…

více »
Další aktuality »

Bakaláři

Rychlý přístup do internetové aplikace sdružující všechny funkce školy online.

Přihlášení